Electro-acupunctuur
 
Bij EAV worden acupunctuurpunten gemeten die op de uiteinden van de handen en voeten liggen. De Chinezen hebben lang geleden ontdekt dat een compleet stelsel van meridianen ook wel energiebanen of zenuwbanen genoemd door het menselijke lichaam loopt. 
Elke meridiaan staat in verbinding met een orgaan of orgaansysteem in ons lichaam. De elektrische weerstand van deze banen is meetbaar door middel van EAV. Deze weerstand wordt gemeten op een acupunctuurpunt (het eindpunt van een meridiaan).
Er worden in totaal 46 acupunctuurpunten gemeten. Door deze serie acupunctuur punten te meten wordt snel en pijnloos een inzicht verkregen in de energiebalans en gezondheid staat van uw lichaam.
Middels geavanceerde techniek kunt u zelf meekijken op de computer naar de uitslagen die in grafiek-vorm worden weergegeven. 

Met behulp van EAV kan ook worden getest welke belastingen er in het lichaam aanwezig zijn en welke geneesmiddelen of supplementen het meest geschikt voor u zijn. In principe kunnen vele klachten zoals langdurige vermoeidheid, onvolledig of te traag herstel na ziekte van Pfeiffer, afweerzwakte, spier en gewrichtsklachten, verstoorde darmfunctie (oa spastisch colon), huidklachten, hormonale onbalans, emotionele storingen als angst en depressie met behulp van electro-acupunctuur onderzocht en behandeld worden. Meridianen

De laatste tijd krijgt de electro-acupunctuur volgens Voll veel aandacht bij het diagnosticeren en behandelen van de moeilijk te behandelen ziekte van Lyme. Een belangrijk voordeel van deze methode is dat een niet goed functionerend orgaan al opgespoord kan worden voordat de afwijking met laboratoriumproeven kan worden opgespoord. Op deze wijze is EAV ook preventief te gebruiken immers voorkomen is beter als genezen. EAV is bij uitstek geschikt voor de behandeling van kinderen het is een pijnloze veilige methode.