HOMEOPATHIE

Homeopathie kent zijn oorsprong in de jaren voor Christus. De Griekse arts Hippocrates kende al 2 manieren om ziekten met geneesmiddelen te behandelen. Hij maakte onderscheid tussen het genezen van klachten met tegengestelde middelen (reguliere geneeskunde) en het genezen van de ziektetoestand met gelijksoortige middelen (homeopathie). Ongeveer 200 jaar geleden is de homeopathie als het ware opnieuw ontdekt door de vooraanstaande Duitse arts Samuel Hahnemann. In de homeopathie wordt het gelijke met het gelijkend.HOMEOPATHIE STIMULEERT HET ZELFGENEZENDE VERMOGEN VAN HET LICHAAM

Homeopathie is een geneeswijze die het lichaam stimuleert om zelf de klacht of ziekte te overwinnen. Het brengt een genezingsproces op gang en het lichaam doet het verder zelf. De homeopathie behandelt de gehele mens en niet alleen de ziekte of de klacht. De mens wordt gezien als eenheid van lichaam, geest en ziel, in voortdurende wisselwerking met zijn omgeving. Symptomen worden beschouwd als een poging van het lichaam om te genezen of om aan te geven dat het niet goed gaat. Daarom worden symptomen niet onderdrukt maar behandeld.

VOOR WIE ZIJN HOMEOPATISCHE GENEESMIDDELEN GESCHIKT?

Homeopathische geneesmiddelen zijn gemaakt van planten, dierlijke producten of van mineralen. Via een proces van vele malen verdunnen van de oorspronkelijke stof wordt de geneeskrachtige werking van het middel geactiveerd. Door dit proces zijn homeopathische geneesmiddelen mild, hebben geen bijwerkingen en zijn niet onderdrukkend of verslavend. Ze zijn daarom bij uitstek geschikt voor mensen met een gevoelig of verzwakt immuunsysteem en kinderen.
 
 "De natuur geneest, de arts is niet meester maar dienaar van de natuur" Hippocrates"