Het verhaal van  Maartje (Vitiligo)

Begin Januari 2013 ontdekte ik kleurverschil op mijn linkerwang. Dit ging toen over een vlekje van 2x2cm die er wit uitzag ten aanzien van de rest van mijn gezicht. Natuurlijk begon ik te googelen over wat dit kon zijn en al snel kwam ik uit bij de aandoening vitiligo. Overal stond beschreven dat er nog maar weinig behandelingen voor waren die echt effectief zijn om vitiligo te bestrijden.Via de huisarts doorverwezen naar Ziekenhuis Bernhoven in Uden. Daar keek de dermatoloog 2 minuten naar mijn wang en zij er niets aan te kunnen doen; ik werd weer naar huis gestuurd. Hier wilde ik het niet bij laten zitten omdat ‘die vlek’ op mijn wang inmiddels 12x8cm was in plaats van 2x2cm en ging terug naar de huisarts om nog een verwijzing te kunnen krijgen. Dit keer ging ik naar het Radboud in Nijmegen.

Daar kwam ik bij een dermatoloog terecht die me overal op screende en verschillende lichamelijke onderzoeken deed.
Ook daar zijden ze dat er helaas maar weinig behandelmethodes zijn tegen vitiligo. 
Ze gaven me twee crèmes mee naar huis die ik 3 maanden moest smeren. Dit waren twee corticosteroïden oftewel prednison!
Al snel kreeg ik hier vervelende bijwerkingen van zoals tintelingen en een branderig gevoel. Plus ik kon zonnestralen en waterstralen niet verdragen op mijn gezicht en kreeg flinke acne. Na drie maanden terug geweest op controle maar zonder enige verbetering..


Mijn goede moed zakte in mijn schoenen en had geen idee wat ik nog meer kon doen , als artsen niet weten wat ze moeten doen , hoe kan ik het dan weten ? Toen kreeg ik van iemand te horen dat er in Cuijk een praktijk zit die Anders Beter heet en misschien ook mijn probleem wel zou kunnen aanpakken. Ik wist toen nog niet helemaal wat ik er van moest verwachten want ik had namelijk nog nooit gehoord van orthomoleculaire geneeskunde. Maar met nieuwe moed mailde ik voor een afspraak!

Begin september 2013 had ik mijn eerste afspraak bij Peggy. Hier werd door Peggy haar onderzoeken al snel duidelijk dat ik veel verkeerde dingen at die voor mijn lichaam niet goed waren. En waar mijn lichaam verkeerd op reageert en dit uitte zich bij mij in vitiligo. Ik kreeg een advies mee om mijn voeding aan te passen. Hierbij kreeg ik enkele voedingssupplementen om vitamines aan te vullen. Ook werd ik behandeld.

Een aantal weken na de eerste afspraak zag ik al verbetering! Ik kon me ogen niet geloven, op een natuurlijke wijze werden mijn klachten minder! Inmiddels ben ik ongeveer 6 keer bij Peggy geweest en is de vitiligo vrijwel weg. Ik ben Peggy ontzettend dankbaar!!

 

Met vriendelijke groet,

Maartje