Het verhaal van Philomena (Interstitiele Cystitis) 


In 1999 viel het mij op dat ik veel moest plassen overdag en 's nachts. Het werd zo erg, dat ik overdag me niet meer zo goed kon concentreren dus ging ik naar de dokter. Die stuurde mij naar het Radboud Ziekenhuis. Na veel onderzoeken en een opname kreeg ik de diagnose Interstitiële Cystitis. De specialist zei er nog bij, dat het heel ingrijpend was en er geen genezing mogelijk was. Nou ja, dacht ik nog, zo erg is het niet. Het is maar goed dat ik toen nog niet wist wat dat te betekenen had.

Na een jaar kwam de ziekte pas echt goed op gang. 's Nachts moest ik 45 keer uit bed om te plassen en overdag ook en de pijn in mijn blaas was echt ondraaglijk. Soms ging het staan en lopen zelfs niet meer. Het liggen in bed was het enige dat een beetje verlichting gaf.

Het traject in het ziekenhuis gaf mij geen verlichting, ik was een proefkonijn. Iedere week onderging ik een blaaspoeling en soms moest ik zelfs twee blaasspoelingen in de ondergaan. Dat was echt verschrikkelijk..Na lange tijd, stopte ik met alles, het was genoeg geweest. Ik kon niet meer en verlangde naar rust, echt rust.

Ik was overal al geweest voor hulp, maar niets hielp. Toen kwam ik bij Peggy Oerlemans terecht (complementaire geneeskunde). Eigenlijk wilde ik niks meer, maar Peggy vertelde mij dat zij wel wat verlichting kon brengen met haar therapie. Ik was nog niet overtuigd, maar na al een paar behandelingen voelde het al beter aan en toen er wat tijd verstreek ontdekte ik langzaam dat het beter ging.
 Dat was voor mij ondenkbaar.Zelfs het vele keren 's nachts plassen werd al wat minder, van de 45 keer ging het naar 20 keer. Dat was voor mij al een hele opluchting en de pijn werd heel langzaam minder.

Steeds weer was Peggy's enthousiasme voor mij een reden om door te gaan. 
En het onvoorstelbare gebeurde: de pijn bleef eerst soms twee weken weg daarna steeds wat langer. Mijn energie die helemaal weg was, kwam langzaam aan weer terug. Op dit moment (2014) is de pijn al 3 maanden weg. Ik heb mijn leven en mijn vreugde weer terug. Voor mij is het 100% duidelijk dat de therapie bij mij effect heeft. 
Wat ik ook wil vermelden is dat ik heel dankbaar ben dat Peggy mij al die tijd zo gemotiveerd heeft en zoveel moeite voor mij heeft gedaan.

Philomena Tijssen,  Boxmeer