Hooikoorts  

De helft van de bevolking kan de komende 20 jaar aan hooikoorts lijden, zo waarschuwen Britse experts. De toenemende luchtvervuiling in de steden voedt de symptomen van niezen, een loopneus en prikkelende ogen. Volgens het Hay Fever Health Rapport zal het aantal patiënten in 2030 verdubbeld zijn. Dat heeft ook economische implicaties: als het hooikoortsseizoen op zijn hoogst staat, zullen meer mensen een arts moeten raadplegen en moeite hebben om nog te werken. Ook voor de examentijd, die in het midden van de piekmaanden vallen, zijn dat nare consequenties.

STRESS                                 
Een recent onderzoek toont voorts aan dat er een verband bestaat tussen allergie en stress. Wie met stress kampt, maakt meer kans op ernstige klachten. Ook bleken mannen meer te kreunen onder de symptomen dan vrouwen. Hooikoorts-patiënten in de steden omschrijven voorts hun symptomen erger en ondraaglijk dan in andere gebieden.

 

LATERE LEEFTIJD
Volgens onderzoeker-professor Jean Emberlin kunnen allergische symptomen later in het leven starten, meer mensen ontwikkelen hooikoorts op middelbare leeftijd. De symptomen kunnen verzacht worden door preventief te behandelen op hooikoorts. Hooikoorts is één van de meest voorkomende allergieën. Het is net als astma een ontsteking van de luchtwegen, ditmaal als gevolg van overgevoeligheid voor gras-, boom- en onkruidpollen in de lucht. Bij hooikoorts zijn het de slijmvliezen, met name in de neus, die ontstoken raken. Om te weten of je hooikoorts hebt en voor welke pollen je allergisch bent, kun je bij je huisarts aangeven welke symptomen je hebt en eventueel een huidtest laten doen.

 

WELKE KLACHTEN HEB JE BIJ HOOIKOORTS?
Zodra het pollenseizoen begint, merk je direct de gevolgen: neus, gehemelte en ogen gaan geleidelijk of plotseling jeuken. Vaak heb je last van waterige ogen, niezen en een heldere, waterige afscheiding uit de neus. De binnenkant van je oogleden en je oogwit kunnen eveneens gaan ontsteken(conjunctivitis). Je neusslijmvliezen kunnen opzwellen en blauwrood verkleuren met als mogelijk gevolg een verstopte of loopneus. Het kan zelfs zijn dat je last krijgt van hoofdpijn, piepende ademhaling, hoesten, verminderde eetlust en slaapproblemen.

 

HOE WERKT BIORESONANTIE-THERAPIE BIJ HOOIKOORTS?
Vanuit de biofysica is bekend dat elke materie en dus ook het menselijk lichaam, zijn organen en lichaamscellen een eigen frequentie of frequentiespectrum hebben. Veel ziekteprocessen beginnen met disharmonische trillingen die de chemische processen in het lichaam verkeerd aansturen. De Bioresonantietherapie geeft een minimale pijnloze prikkel waardoor de "verkeerde" trillingen zich normaliseren.
Bioresonatietherapie is bijzonder succesvol bij allergische klachten en hooikoorts. Veelal zijn slechts 1 a 2 korte behandelingen nodig om de hooikoortsklachten sterk te verminderen of onder controle te krijgen.

 
Lees hier het verhaal van Evy