Mijn Huidverhaal   

  Linda Dekker-Lenssen    Geplaatst op 05-03-2018

Al zolang ik me kan herinneren heb ik al last van mijn huid. Eczeem, schilfers, jeuk, ontstekingen. Mijn hele leven lang ben ik hiervoor bij verschillende dermatologen geweest. Er was zelfs een punt waarop ze me wilde opnemen voor behandeling in het ziekenhuis als de nieuwe zalf niet zou helpen.

Op een gegeven moment is het een tijd wat minder geweest maar het is nooit helemaal weg gegaan.

Toen het op een gegeven moment erger en erger werd, wist ik niet meer wat ik eraan moest doen. Ik werd er depressief en onzeker van en had alleen maar pijn en jeuk aan mijn huid. Ik schaamde me voor hoe ik eruit zag en zei daarom afspraken en feestjes af.

Mijn hond was onder behandeling bij een natuurgeneeskundige en wat de dierenarts niet lukte lukte haar wel. Ik ben toen gaan zoeken of dat ook bestond voor mensen en toen vond ik Peggy, een afspraak gemaakt.

Van haar kreeg ik een hele lijst om in te vullen en bij het consult hebben we gepraat over mijn huid en eventuele factoren die meespeelden (stress, allergieën, gebeurtenissen in je leven etc.)

Na het meten met haar apparaat hebben we een behandelplan gemaakt wat inhield dat ik zou stoppen met mijn hormoonzalf, supplementen zou gaan gebruiken en een dieet moest gaan volgen. Het leek me allemaal zwaar en veel maar ik was 100% gemotiveerd om dit vol te houden.

De eerste weken werd mijn huid alleen maar erger omdat deze moest "afkicken” van de hormoonzalf. Ik nam braaf mijn supplementen en hield me strikt aan mijn dieet en kwam netjes op mijn afspraken voor behandeling bij Peggy. Na een aantal up’s en down’s (het was Echt niet makkelijk!) ben ik nu na 5 maanden eindelijk van mijn huidklachten af!

Ik ben nog nooit zo blij geweest! Ik kan alles weer doen wat ik wil, schaam me niet meer voor hoe ik eruit zie en kan zelfs make-up gebruiken (waar mijn huid voorheen extreem slecht op reageerde).

 

Heel erg bedankt Peggy! 

Linda Dekker - Lenssen


Het verhaal van Carli uit Oss

(Eczeem en acne)


                           2014                                                                                                    2015   

Foto's van voor en na de therapie


HET VERHAAL VAN MAARTJE (VITILIGO) 

Begin Januari 2013 ontdekte ik kleurverschil op mijn linkerwang. Dit ging toen over een vlekje van 2x2cm die er wit uitzag ten aanzien van de rest van mijn gezicht. Natuurlijk begon ik te googelen over wat dit kon zijn en al snel kwam ik uit bij de aandoening vitiligo. Overal stond beschreven dat er nog maar weinig behandelingen voor waren die echt effectief zijn om vitiligo te bestrijden.

Via de huisarts doorverwezen naar Ziekenhuis Bernhoven in Uden. Daar keek de dermatoloog 2 minuten naar mijn wang en zij er niets aan te kunnen doen; ik werd weer naar huis gestuurd. Hier wilde ik het niet bij laten zitten omdat ‘die vlek’ op mijn wang inmiddels 12x8cm was in plaats van 2x2cm en ging terug naar de huisarts om nog een verwijzing te kunnen krijgen. Dit keer ging ik naar het Radboud in Nijmegen.

Daar kwam ik bij een dermatoloog terecht die me overal op screende en verschillende lichamelijke onderzoeken deed. Ook daar zijden ze dat er helaas maar weinig behandelmethodes zijn tegen vitiligo. 

Ze gaven me twee crèmes mee naar huis die ik 3 maanden moest smeren. Dit waren twee corticosteroïden oftewel prednison! Al snel kreeg ik hier vervelende bijwerkingen van zoals tintelingen en een branderig gevoel. Plus ik kon zonnestralen en waterstralen niet verdragen op mijn gezicht en kreeg flinke acne. Na drie maanden terug geweest op controle maar zonder enige verbetering.

Mijn goede moed zakte in mijn schoenen en had geen idee wat ik nog meer kon doen , als artsen niet weten wat ze moeten doen , hoe kan ik het dan weten ? Toen kreeg ik van iemand te horen dat er in Cuijk een praktijk zit die Anders Beter heet en misschien ook mijn probleem wel zou kunnen aanpakken. Ik wist toen nog niet helemaal wat ik er van moest verwachten want ik had namelijk nog nooit gehoord van orthomoleculaire geneeskunde. Maar met nieuwe moed mailde ik voor een afspraak! 

Begin september 2013 had ik mijn eerste afspraak bij Peggy. Hier werd door Peggy haar onderzoeken al snel duidelijk dat ik veel verkeerde dingen at die voor mijn lichaam niet goed waren. En waar mijn lichaam verkeerd op reageert en dit uitte zich bij mij in vitiligo. Ik kreeg een advies mee om mijn voeding aan te passen. Hierbij kreeg ik enkele voedingssupplementen om vitamines aan te vullen. Ook werd ik behandeld. 

Een aantal weken na de eerste afspraak zag ik al verbetering! Ik kon me ogen niet geloven, op een natuurlijke wijze werden mijn klachten minder! Inmiddels ben ik ongeveer 6 keer bij Peggy geweest en is de vitiligo vrijwel weg. Ik ben Peggy ontzettend dankbaar!! 

Met vriendelijke groet, Maartje 


Dila uit Cuijk eczeem

   Foto's van voor en na de therapie 


Baby Menoah (8 maanden)

 

Menoah had vanaf zijn tweede levensmaand te maken met verschillende vormen van ernstig eczeem op zijn hoofd, gezicht en nek gepaard gaand met heftige jeuk. Door zijn klachten kwamen hij en zijn ouders bijna niet meer aan hun nachtrust toe. Van zijn artsen kreeg hij een hormoonzalf voorgeschreven. Omdat zijn ouders hier geen voorstander van zijn is Menoah twee keer met Bioresonantie behandeld ook kreeg hij een aangepast dieet en een homeopathisch middel voorgeschreven. Hierna was hij klachtvrij.Menoah voor de behandeling
Menoah 1 maand later na de behandelingen


Het  verhaal van Marga uit Wijchen (Allergie behandeling) 

 

 

Hallo, Ik ben Marga. Rond mijn 25e merkte ik dat ik allergisch was geworden voor appels. Bij het eten van een appel kreeg ik een allergische reactie in mijn mond en slokdarm. Och, niets om mij zorgen over te maken er was genoeg ander fruit waar ik van kon genieten. De allergie werd in de loop van de jaren steeds heftiger. Elke keer kwam er weer een fruitsoort bij. Uiteindelijk kon ik alleen nog maar citrusvruchten eten. Op een gegeven moment bleek dat ik bij het eten van noten eenzelfde allergische reactie kreeg. Buitenshuis eten werd daardoor een stressvolle aangelegenheid, altijd maar opletten of dat er nergens noten of fruit in verwerkt was. De druppel was voor mij dat een gezellige avond in een restaurant eindigde in een hevige aanval omdat ik toch een noot had gegeten. Ernstige zwelling in mijn mond en slokdarm traden op, ik voelde mij ellendig en ziek.

Op aanraden van een collega kwam ik bij Peggy terecht. Sceptisch maar onder het motto van "baat het niet dan schaadt het niet " ben ik naar haar toe gegaan. Toen ik bij haar kwam was mijn energieniveau erg laag was, ik voelde mij moe en opgebrand.

Bij het doormeten met behulp van bioresonantie apparatuur bleek dat mijn gevoel klopte bij wat er gemeten werd. Na behandeling werd ik met goede voedingsadviezen en voedingssupplementen naar huis gestuurd. Vol goede moed ben ik daar mee aan de slag gegaan. De voedingsadviezen werden door mij keurig opgevolgd en de supplementen trouw ingenomen. Na een aantal weken voelde ik me een stuk beter, energieker.

Na een aantal behandelingen heb ik op een avond in het bijzin van mijn man, voor het geval het mis zou gaan, mijn eerste stukje appel na 25 jaar gegeten. Het ging goed, er gebeurde niets. De dagen en weken daarna heb ik het langzaam opgebouwd en nu… Nu geniet ik elke dag van een heerlijke appel.

Met heel veel dank aan Peggy want zonder haar hulp en behandelingen had ik nu nog steeds niet kunnen genieten van al het lekkere fruit en noten. 


 

Het verhaal van Philomena (Interstitiele Cystitis) 

In 1999 viel het mij op dat ik veel moest plassen overdag en 's nachts. Het werd zo erg, dat ik overdag me niet meer zo goed kon concentreren dus ging ik naar de dokter. Die stuurde mij naar het Radboud Ziekenhuis. Na veel onderzoeken en een opname kreeg ik de diagnose Interstitiële Cystitis. De specialist zei er nog bij, dat het heel ingrijpend was en er geen genezing mogelijk was. Nou ja, dacht ik nog, zo erg is het niet. Het is maar goed dat ik toen nog niet wist wat dat te betekenen had.

Na een jaar kwam de ziekte pas echt goed op gang. 's Nachts moest ik 45 keer uit bed om te plassen en overdag ook en de pijn in mijn blaas was echt ondraaglijk. Soms ging het staan en lopen zelfs niet meer. Het liggen in bed was het enige dat een beetje verlichting gaf.

Het traject in het ziekenhuis gaf mij geen verlichting, ik was een proefkonijn. Iedere week onderging ik een blaaspoeling en soms moest ik zelfs twee blaasspoelingen in de ondergaan. Dat was echt verschrikkelijk.

Na lange tijd, stopte ik met alles, het was genoeg geweest. Ik kon niet meer en verlangde naar rust, echt rust.

Ik was overal al geweest voor hulp, maar niets hielp. Toen kwam ik bij Peggy Oerlemans terecht (complementaire geneeskunde). Eigenlijk wilde ik niks meer, maar Peggy vertelde mij dat zij wel wat verlichting kon brengen met haar therapie. Ik was nog niet overtuigd, maar na al een paar behandelingen voelde het al beter aan en toen er wat tijd verstreek ontdekte ik langzaam dat het beter ging.
 Dat was voor mij ondenkbaar.

Zelfs het vele keren 's nachts plassen werd al wat minder, van de 45 keer ging het naar 20 keer. Dat was voor mij al een hele opluchting en de pijn werd heel langzaam minder.

Steeds weer was Peggy's enthousiasme voor mij een reden om door te gaan. 
En het onvoorstelbare gebeurde: de pijn bleef eerst soms twee weken weg daarna steeds wat langer. Mijn energie die helemaal weg was, kwam langzaam aan weer terug. Op dit moment (2014) is de pijn al 3 maanden weg. Ik heb mijn leven en mijn vreugde weer terug. Voor mij is het 100% duidelijk dat de therapie bij mij effect heeft. 
Wat ik ook wil vermelden is dat ik heel dankbaar ben dat Peggy mij al die tijd zo gemotiveerd heeft en zoveel moeite voor mij heeft gedaan.

Philomena Tijssen,  Boxmeer

 


Het verhaal van Indy uit Ottersum (5 jaar darmklachten) 


Ik ben bij anders beter terecht gekomen via een vriendin van mij. Onze dochter Indy had al meer dan een jaar veel buikpijn, opgeblazen buik en veel last van diarree en hoofdpijn. Ze had al verschillende antibiotica gehad en onderzoeken. Niets hielp of wees wat uit.

Na onderzoek van Peggy bleek dat Indy haar darmen last hadden van zuivel en suiker. Indy mocht geen zuivel meer en zo min mogelijk suiker. Daarnaast kreeg ze supplementen en kreeg zij twee bioresonantie behandeldingen.

Dit werkte fantastisch. Indy is inmiddels klachten vrij.  Ze geeft zelf ook aan wat ze wel en niet mag omdat ze zich simpelweg veel beter voelt.  En dat voor een kind van 5 jaar. Indy zit lekker in haar vel en ben erg blij dat we bij anders beter terecht zijn gekomen.  Ongelooflijk wat goede voeding met je doet.

Floor Gerritsen (Moeder van Indy)


Het verhaal van Marian (uit Beek)

Sinds een jaar of vier kreeg ik ongeveer drie keer per jaar een longontsteking, steeds kreeg ik antibiotica voorgeschreven. Ondanks de medicijnen die ik voorgeschreven kreeg om luchtweginfecties te voorkomen kwam de longontsteking steeds terug. Al veel langer had ik hoge bloeddruk, ook daar kreeg ik medicijnen voor om de bloeddruk te verlagen, mijn bloeddruk bleef ondanks de medicijnen aan de hoge kant. Mijn huid werd al maar droger en ook mijn ogen werden zo droog dat ik ’s nachts de ogen bijna niet meer open kreeg, de oogleden zaten gewoon vastgeplakt op het oog. Hiervoor kreeg ik oogzalf en oogdruppels.Ik kreeg pijn in m’n handen, ik kon bijvoorbeeld een telefoon niet lang vasthouden, steeds moest ik wisselen van hand. Er was ook krachtverlies in mijn handen, een flesje opendraaien lukte bijna nooit.

Van mijn acupuncturist kreeg ik het advies om eens een afspraak bij de praktijk Anders-Beter te maken. Dat heb ik gedaan en er ging werkelijk een wereld voor me open.

In februari 2015 ben ik voor het eerst bij Peggy geweest. Na onderzoek werd ik met een dieet en voedingssupplementen naar huis gestuurd. Al na een paar weken merkte ik dat de dingen veranderden, ik voelde me veel beter. Inmiddels is het juli 2015 en ik heb geen enkel medicijn meer nodig.

Met mijn longen gaat het prima, ik ben een paar keer verkouden geweest maar mijn lichaam kan dit nu prima zelf oplossen (voorheen werd een verkoudheid gegarandeerd een longontsteking). Van mijn ogen heb ik helemaal geen last meer, ik kan’s nachts gewoon mijn ogen openen, mijn oogleden zitten niet meer ‘geplakt’ op mijn ogen. Mijn bloeddruk is gezakt en ook daarvoor hoef ik geen medicijnen meer te slikken. Mijn huid is ook niet meer zo droog. De pijn in mijn handen is zo goed als weg. Ik heb er geen moeite meer mee om een flesje open te draaien.

Ik ben heel blij dat ik de weg naar Peggy gevonden heb. Mijn gezondheid is met sprongen vooruit gegaan. Ik heb veel meer energie gekregen en ik voel me geweldig!


Mieke uit Cuijk( Artrose en fibromyalgie)


               "Sinds april 2014 ben ik in behandeling bij Peggy. Ik had reumatische klachten; artrose en fibromyalgie. Ik was altijd moe en bewegen deed veel pijn.                       Peggy schreef mij een aantal supplementen voor.  Verder kreeg ik behandelingen met de bioresonantie en moest ik mijn voedingspatroon veranderen. 


Na een paar weken had ik al minder pijn en was ik minder moe. Ik kon me beter bewegen.
Nu, december 2014, voel ik me zo goed. Ik loop weer zonder stok en mijn huid straalt weer.


Liefs, Mieke


Maud (Buik en allergische klachten)


 

(Foto) Medisch verslag van alle onderzoeken die Maud voor het consult had ondergaan. 

 

 

Maud had vanaf haar 10jaar (nu 22 jaar) iedere dag heftige buikpijn. Zij kon veeldingen niet eten omdat zij dan heel erge buikpijn kreeg en krampen en soms een gezwollen keel/lippen.  In de loop der jaren heeft zij talloze onderzoeken ondergaan. Zie foto voor het uitgebreide verslag van alle onderzoeken. Van haar arts kreeg zij de diagnose  prikkelbaar darm syndroom en allergisch voor veel voedsel.

  

Lees hier het verhaal van Maud:


Al van kleins af aan had ik bijna dagelijks buikpijn. Door de jaren heen ben ik in veel ziekenhuizen geweest en uiteindelijk werd het afgedaan als ‘prikkelbaar darmsyndroom’. En daar zeggen ze dan bij dat er niks aan te doen is. Zit je dan.. altijd buikpijn en niks aan te doen.

 


Totdat ik vorig jaar (2016) bij Peggy terecht kwam. Na de eerste afspraak met behandeling kreeg ik voedingsadviezen en supplementen mee. In het begin was het lastig om bepaalde etenswaren te laten staan. Maar omdat je zo goed aan je lichaam merkt dat het écht werkt, laat ik deze dingen inmiddels graag staan. Ik merkte dus al vrij snel verbetering. Ik heb na de eerste afspraak nog twee behandelingen gehad, ik gebruik nog steeds supplementen en ben inmiddels zo goed als klachten vrij. Ik had een jaar geleden niet kunnen denken en durven dromen dat ik ooit weer zonder buikpijn zou leven. Ik ben blij dat ik bij Peggy terecht ben gekomen en ben haar ontzettend dankbaar voor al haar goede adviezen.
 

Maud, Cuijk
Het Verhaal van Evy uit Berghem (Hooikoorts)

 

Hoi, ik ben Evy en ik ben 14 jaar oud.

Ik heb al zo lang ik mij kan herinneren hooikoorts. Bij mij begint het in februari en eindigt het in september. Natuurlijk zitten er wel dagen tussen dat het minder erg is en ook zitten er dagen bij dat het heel heftig is. Ik heb al vanaf jongs af aan verschillende medicijnen gebruikt maar na een tijdje werkte die ook al niet meer dus ik kreeg steeds meer en steeds sterkere medicijnen (pillen, neussprays en oogdruppels).

Toen hoorde ik van Peggy. In de eerste instantie vond ik het nogal onzin, want voor mij was het idee dat je zonder medicijnen van je hooikoorts af kon komen totaal onbegrijpelijk. Omdat ik het toch wilde proberen heb ik een afspraak gemaakt en ben er naartoe gegaan.

 

Na de eerste behandeling was ik een beetje moe maar ik merkte wel meteen verschil. Ik ben nu drie keer op afspraak geweest en heb geen last meer van mijn hooikoorts. Nooit verwacht dat de behandeling zou werken maar het werkt want ik heb er geen last meer van.

 

Evy

 Het verhaal van Dia uit Cuijk 

Precies drie jaar geleden stond ik voor de eerste keer bij Peggy voor haar deur. Ik had de vorige twee afspraken verzet, ten eerste omdat ik twijfelde en ten tweede vond ik het een heel werk om de anamnese in te vullen. Maar naar Peggy gaan is een van de beste beslissingen die ooit heb genomen in mijn leven.

Ik was de laatste jaren al diverse keren geopereerd en had mede daardoor veel antibiotica en prednison gebruikt. Ook mijn hele leven lang gerookt en ik lust ook wel een drankje op zijn tijd. Ik ben nu 20 jaar vegetariër. Daarom zei Peggy dat zij wel een idee had wat er speelde. Peggy legde mij uit dit uit en ook waardoor je vermoeid raakt en je geen levenslust meer hebt, je jezelf in de weg zit en ook geen behoefte hebt om ook maar iets te ondernemen.

 Ze heeft mij toen aan het Bicom apparaat aangesloten en mijn waardes gemeten en mij gelijk behandeld. Daarna heeft ze een voedingsadvies gegeven en een aantal supplementen voorgeschreven. Dit laatste was natuurlijk vrijblijvend want met een behandeling en goede voeding kom je ook al een heel eind.

 Maar de eerste drie maanden dacht ik echter dit krijg ik NOOIT voor elkaar. Ik moest mijn Levensstijl compleet omgooien en vooral in de supermarkt alles lezen zodat ik geen verkeerde voedingsmiddelen binnen kreeg. Ik vond het een ramp.Totdat je ineens beseft dat het steeds makkelijker gaat om gezonde producten te kopen en je er zelfs plezier aan kunt beleven. Daarna ging het allemaal een stuk makkelijker. Ik begon me ook steeds beter te voelen en ging steeds meer bewegen.

 Ondertussen ook nog een paar keer blaasontsteking en een luchtweginfectie gehad maar ik heb deze zonder antibiotica of prednison eronder kunnen krijgen met behulp van Peggy.

 Peggy is daarbij wel een persoon die alles tot de bodem uitzoekt als je klachten hebt. Ze neemt daar de tijd voor ook zoals ze tijd voor jou neemt als je daar bent. Ze heeft altijd een luisterend oor.

Nu ben ik drie jaar verder en heb weer een aantal operaties moeten ondergaan. Maar ik ben daar goed uitgekomen en mijn herstel was boven verwachting. Ik had dit nooit kunnen bereiken zonder hulp van Peggy. Ik ben haar daarom ook zeer dankbaar en ga nog regelmatig naar haar toe voor een controle, dit zal ik de aankomende tijd ook blijven doen want het is heel belangrijk voor mij.

Ik wil Peggy met dit schrijven dan ook heel erg bedanken voor haar inzet en ondersteuning.

 DANKJEWEL PEGGY

    


 

 

 


 

BewarenBewaren