Verhaaltjes

 

 Mijn Huidverhaal 


  Linda Dekker-Lenssen    

Al zolang ik me kan herinneren heb ik al last van mijn huid. Eczeem, schilfers, jeuk, ontstekingen. Mijn hele leven lang ben ik hiervoor bij verschillende dermatologen geweest. Er was zelfs een punt waarop ze me wilde opnemen voor behandeling in het ziekenhuis als de nieuwe zalf niet zou helpen.

Op een gegeven moment is het een tijd wat minder geweest maar het is nooit helemaal weg gegaan.

Toen het op een gegeven moment erger en erger werd, wist ik niet meer wat ik eraan moest doen. Ik werd er depressief en onzeker van en had alleen maar pijn en jeuk aan mijn huid. Ik schaamde me voor hoe ik eruit zag en zei daarom afspraken en feestjes af.

Mijn hond was onder behandeling bij een natuurgeneeskundige en wat de dierenarts niet lukte lukte haar wel. Ik ben toen gaan zoeken of dat ook bestond voor mensen en toen vond ik Peggy, een afspraak gemaakt.

Van haar kreeg ik een hele lijst om in te vullen en bij het consult hebben we gepraat over mijn huid en eventuele factoren die meespeelden (stress, allergieën, gebeurtenissen in je leven etc.)

Na het meten met haar apparaat hebben we een behandelplan gemaakt wat inhield dat ik zou stoppen met mijn hormoonzalf, supplementen zou gaan gebruiken en een dieet moest gaan volgen. Het leek me allemaal zwaar en veel maar ik was 100% gemotiveerd om dit vol te houden.

De eerste weken werd mijn huid alleen maar erger omdat deze moest "afkicken” van de hormoonzalf. Ik nam braaf mijn supplementen en hield me strikt aan mijn dieet en kwam netjes op mijn afspraken voor behandeling bij Peggy. Na een aantal up’s en down’s (hetwas Echt niet makkelijk!) ben ik nu na 5 maanden eindelijk van mijn huidklachten af!

Ik ben nog nooit zo blij geweest! Ik kan alles weer doen wat ik wil, schaam me niet meer voor hoe ik eruit zie en kan zelfs make-up gebruiken (waar mijn huid voorheen extreem slecht op reageerde).

Heel erg bedankt Peggy!

Linda Dekker-Lenssen

 

Meer verhaaltjes:

Maartje (Vitiligo)

Petra Vitiligo

Lil (Vitiligo)

Joan (vitiligo)

John (Vitiligo)

Carli (Eczeem en acne)

Maud (Buikklachten & allergie)


 
 
 
 
 
 
 
 

 
  
 
 
 

 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


BewarenBewaren